Els artistes Marcos Romero i Germán Consetti, vinculats al col·lectiu d’artistes de l’Edifici Freixas, han instal·lat al hall de l’Illa Diagonal l’escultura Blau, l’esquelet d’una balena blava d’uns 20 metres de longitud i 2.000 quilos formada per ferro i fusta. L’escultura és un cant a la vida i pretén multiplicar la consciència per a la seva preservació.

L’esquelet de la balena és de ferro industrial revestit per fusta reciclada provinent de Girona: fusta de noguera, salvada d’una crema; fusta d’eucaliptus, caiguda durant una tempesta, i fusta que el mar Mediterrani va traslladar a la riba de diverses cales de la Costa Brava i que ha estat recuperada durant els últims 5 anys.

Oberta al públic fins al 6 d’abril, Blau és també una escultura interactiva especialment dirigida als nens. Ells podran introduir-se en el seu interior i reproduir sons que evoquen els quatre elements.

Els seus creadors són Marcos Romero (Barcelona, 1971), escultor que treballa a partir de material reciclat que cerca i troba en boscos, platges i rius, i Germán Consetti (Córdoba, Argentina, 1975) que treballa el metall, la fusta, la ceràmica, i altres materials orgànics per a reflectir l’emoció que també té la matèria.

FOTO: Manu Da Costa