Laboratori de videoart

Una aproximació al videoart a partir de l’experimentació amb les narratives de ficció especulativa i el ‘found footage’. Els resultats del laboratori s‘exposaran en el marc del programa Loop City Screen, a L’Hospitalet.

El taller pren com a punt de partida la polaritat de l’obra dels dos artistes participants, Paco Chanivet i Miquel García.

Chanivet, interessat en la ciència-ficció, la tecnologia i les novel·les de terror, desenvolupa una simbiosi on es confonen la realitat i la ficció. Garcia combina pràctiques col·laboratives amb processos participatius en els quals la memòria i el rescat d’històries ocultes construeixen escenaris de múltiples identitats.

L’espai de treball, plantejat com un laboratori en el qual conviuen la recerca i la creació, planteja elaborar un grup de treball múltiple en què es treballi al voltant del cinema assaig i la ficció especulativa com a mitjà d’investigació, expressió i coneixement del nostre entorn més proper.

Partint del fet domèstic i de la proximitat, el taller adopta l’assaig i la ficció com a gèneres dúctils, mal·leables i elàstics per abordar la creació audiovisual com a forma de crítica i pensament i elaborar, amb els participants al taller, una sèrie de peces audiovisuals amb esperit crític que serveixin com un espai d’experimentació, aprenentatge i de reflexió.

El laboratori tindrà lloc dimarts i dijous, de 15 a 20 hores, de l’1 d’octubre al 7 de novembre a Torre Barrina.

Inscripcions:

Formulari https://forms.gle/GTkKHwMwByWdTBW96

Correu electrònic: fenomenosimaginarios@gmail.com