El Centre Cultural la Bòbila acull una mostra amb els treballs de mobles en miniatura realitzats per Fernando Setién. A l’exposició hi ha treballs fets en els darrers dos anys. Les peces estan fabricades a escala 1.12 i són tant reproduccions de mobles emblemàtics del s. XX com alguns dissenys propis que parteixen d’una estètica retro.

Per a Fernando Setién “hi ha alguna cosa fascinant en les miniatures. Les observem amb sorpresos ulls infantils primer i amb autèntic interès adult després. Ens sorprèn el realisme i la delicadesa de les peces i ens intriga com han estat creades. Ens provoquen un desig de conèixer als possibles usuaris d’aquests mobles. Què estaven fent? A on han anat? Tornaran?

Des de la meva formació com a fuster a Euskal Herria gaudeixo treballant a mà amb fustes nobles com la noguera, la teca, el roure o el bedoll. La fusta és un material que m’atreu d’una manera irresistible, i en tots els meus treballs tracto de fer que destaqui la seva bellesa, de potenciar les seves millors característiques. És un material que, ben treballat, contribueix absolutament a augmentar el realisme de les miniatures.

I quan treball unint els meus dos interessos, no puc sentir més que fascinació.”

Exposició oberta al Centre Cultural la Bòbilafins al 21 de juliol