Dates: 24 febrer – 5 març 2017
Lloc: Plaça Europa, Mobile World Congress
Organitza: Oficina districte cultural

Bridges és una creació de disseny industrial ideada per l’estudi de disseny Mermelada Estudio per a la Plaça Europa de l’Hospitalet, en el context del Mobile World Congress 2017.

Es tracta d’una metàfora sobre la comunicació humana a partir de l’element estructural de la cadira. La composició entrellaça tres elements modulars compostos per un arc que es transforma en dos seients enfrontats entre si.

Els travessers que uneixen les cadires són representacions gràfiques d’un llenguatge, un codi imaginari que es transfereix entre els respectius seients. Les cadires entrellaçades per la seva esquena converteixen, així, a la peça, en un pont de comunicació interpersonal: soles o acompanyades, en paral·lel o enfrontades, mirant-se unes a les altres o donant-se l’esquena…

Els ususaris poden connectar-se entre ells, o quedar-se aïllats en les seves cadires, sense poder, però, sortir de la xarxa de comunicació -o incomunicació- dominant que regeix les nostres vides.

Bridge és el primer projecte de disseny urbà de Mermelada Estudio. Sota la màxima de trobar l’extraordinari en l’ordinari, l’estudi de creació de L’Hopitalet ve presentant des de 2010 una sèrie de dissenys industrials destinats a donar forma a objectes d’una manera alhora lúdica, estètica i reflexiva.

Entre els seus dissenys més coneguts destaquen la peça Welcome -una cabana domèstica per al joc infantil-, druida -una barbacoa inspirada en la druida medieval-, o la Nansa -un gronxador per a ús domèstic.