Mark Bain, Nina Canell, Lúa Coderch, Roc Jiménez de Cisneros, Rolf Julius, Lukas Marxt, Fran Meana, Melanie Smith, Iza Tarasewicz
Comissari: Sabel Gavaldon

Dates: 4 – 19 de juny de 2016

Lloc: Fàbrica Can Trinxet, L’Hospitalet de Llobregat

Organitza: Oficina Districte Cultural

En el marc del festival Loop, l’exposició ‘Mil cavalls de potència’ va reobrir temporalment les portes de l’antiga colònia tèxtil de Can Trinxet, a L’Hospitalet, a través d’una exposició i un programa de performances que ens conviden a descobrir les múltiples reverberacions —històriques, materials i afectives— que travessen un espai singular com el d’aquesta fàbrica. Responent a l’espai físic de Can Trinxet i en diàleg amb la seva memòria industrial, els artistes inclosos a ‘Mil cavalls de potència’ ens conviden a reconèixer altres temporalitats, escales i registres d’experiència més enllà de la humana.

‘Mil cavalls de potència’ és un exercici de ficció que se situa en un futur inquietant. O potser davant un present irreconeixible que, paradoxalment, prendria la forma d’una resta arqueològica. L’exposició ens presenta les restes d’un naufragi. Un paisatge alterat de forma dramàtica per un industrialisme creixent.

A començaments del segle XIX, Caspar David Friedrich va pintar el seu “Caminant damunt un mar de boira”, on la figura d’un home —punt de referència de l’univers— s’alçava triomfalment per damunt d’un paisatge muntanyós, exuberant i violent. Dos segles després, sembla que la única imatge que podria expressar les contingències del present és el cràter artificial d’una mina d’urani durant un eclipsi solar, o les ruïnes d’una fàbrica de neumàtics al mig de la selva amazònica.