El Districte en 3D

El Districte Cultural es planteja en un espai, ara industrial, que es transformarà en una zona per a la producció artística i la indústria creativa. Aquesta zona té una dimensió de 25 hectàrees que ocupen un lloc central a la ciutat de l’Hospitalet, envoltada d’una gran diversitat d’equipaments i empreses culturals, com Tecla Sala, La Salamandra o Can Freixas.

Tindrà dos eixos principals: un carrer d’ús preferent per als vianants, el de Miquel Romeu, i un altre, el del Cobalt, que  es convertirà en un bulevard, el futur Central Street. També tindrà altres vials, com el carrers de Leonardo da Vinci, futur carrer del mercat, i de la Riera dels Frares.

Es preveu crear el parc de les Arts, al costat de les vies ferroviàries i al llarg del carrer de Rosalía de Castro, que funcionarà com a espai de trobada de la creació i de l’art. Amb tot, el Districte Cultural generarà activitat econòmica, llocs de treball i farà d’aquest entorn urbà un espai molt més amable i adaptat a les necessitats de la gent.